Înghețată de piersici

Stil de viaţă

Înghețată de piersici

Făcută acasă, din ingrediente alese cu grijă, înghețata artizanală este delicioasă!

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 400 g de piersici bine coapte, parfumate, curățate de coajă și sâmburi
  • 130 g de zahăr
  • 130 ml de smântână pentru frișcă, minim 32% grăsime, ținută minim 6 ore la frigider
  • 60 ml lapte integral
  • o lingură cu lichior de amaretto
  • un praf de sare.

Pasați fructele împreună cu zahărul și sarea cu un blender de mână și dați apoi piureul la frigider pentru 2-3 ore.

Bateți apoi smântâna pentru frișcă până devine spumoasă.

Adăugați în frișcă laptele, piureul de fructe și lichiorul și omogrenizați.

Transferați compoziția în mașina de făcut înghețată și când este gata transferați înghețata în caserole de plastic pe care le păstrați la congelator.

Poftă bună!

Citește despre: