La 25 de ani de căsătorie, la nunta de argint, trebuie să îmi schimb nașii?
La 25 de ani de căsătorie, la nunta de argint, trebuie să îmi schimb nașii?
Ioana întreabă:
Răspunsuri:
Citește alte articole despre: familie, nuntă, nunta de argint, de ce se face slujba la nunta de argint, Intreaba preotul

Despre Arhimandritul Mihail Daniliuc
Arhim. Mihail Daniliuc este egumenul Schitului Vovidenia-Neamț, Custode al Casei Memoriale Visarion Puiu și Muzeului Mihail Sadoveanu, cadru didactic la Seminarul Teologic „Veniamin Costachi”- Mănăstirea Neamț Studii: Liceul Economic și de Drept Administrativ-Iași, Seminarul Teologic Veniamin Costachi-Neamț, Facultatea de Teologie Dumitru Stăniloae, 2005, studii de master și doctorale la aceeași facultate, 2007. A publicat numeroase articole pe portalul doxologia.ro, în cotidianul Lumina, al Patriarhiei Române, precum și alte publicații religioase și laice pe diverse teme de spiritualitate, istorie și cultură.
Texte de autorPuncte de vedereVideoLocuri de pelerinajÎntreabă preotulMănăstiriCuvinte duhovniceștiSfântul Munte AthosFotografii
vezi mai multe +
Soră Ioana, „nunta de argint”, ca și „nunta de aur”, nu reprezintă o cununie propriu-zisă, ci doar o slujbă de mulțumire adusă pentru binefacerile primite de familie în cei 25 ori 50 de ani de la primirea Tainei Sfintei Cununii.
Ar fi frumos să asiste tot nașii care v-au ținut lumânările la Cununie și care au girat prin aceasta că familia temeluită va urma calea plăcută Domului. Din acest punct de vedere, „nunta de argint” ori cea „de aur” poate fi o confirmare a ceea ce s-a făgăduit atunci la Cununie.
Nefiind o slujbă de cununie propriu-zisă, nu trebuie numaidecât nași, iar dacă se alege o familie cu acest apelativ, rolul lor este mai degrabă de martori la bucuria momentului respectiv.
Cu bune doriri, pr. Mihail
Adaugă comentariul tău