Locuiesc în Italia. Să las copiii mei să participe la ora de religie catolică?

Foto: Oana Nechifor

Buna ziua. Sunt in Italia de 9 ani si am doi copii care merg la scoala aici. As dori sa va intreb daca este pacat sa las copii la ora de religie chiar daca profesoara este catolica si le preda religia lor?

7 Octombrie 2015

Soră Daniela, de preferat ar fi să cauți o parohie ortodoxă românească prin preajmă, care organizează cateheze, școli duminicale. Sunt diferențe foarte mari între catehismul ortodox și cel catolic. Copii dumneavoastră trebuie să crească și să fie educați în credința neamului lor, a familiei din care provin.

Această relativizare, încercare de uniformizare a celor două  confesiuni creștine, nu este ziditoare de suflet. Se creează un fel de sincretism religios, care poate dăuna vieții spirituale de mai târziu a copiilor dumneavoastră.

În Italia sunt aproximativ 19 protopopiate cu peste 200 de parohii ortodoxe românești. Între ele veți găsi cu siguranță o biserică unde copii dumneavoastră vor putea învăța religie.

Însă, nu uitați că primul profesor de religie trebuie să fie mama. Așa că, vă doresc mult spor duhovnicesc ca să puteți zidi în sufletele pruncilor dumneavoastră frumusețea Ortodoxiei.

Cu bune doriri, pr. Mihail

Adaugă comentariul tău

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons