Mi-e rușine să-mi mărturisesc păcatele. Ce pot face pentru îndreptare?

Foto: Oana Nechifor

Dacă la Spovedanie spunem doar câteva păcate şi la unele avem reținere, ştiu că Dumnezeu le ştie pe toate şi nu ne putem ascunde de El, dar sunt foarte ruşinat de ele, duhovnic sau chiar de Dumnezeu să le mărturisesc. Ce pot să fac pentru îndreptare?

29 Septembrie 2015

Doamne ajuta!

Nu te rușina de neputințele tale, sunt omenești. Duhovnicul le știe foarte bine și le aude de multe ori spovedind alți oameni.

Așa cum la doctor spui cu deamănuntul toate simptomele bolii pentru ca acesta să pună diagnosticul potrivit și să rânduiască medicamente pentru vindecare, tot așa și la duhovnic trebuie să te descoperi fără rușine spunându-i toate păcatele, pentru a putea fi iertat și vindecat. Altfel boala rămâne și chiar evoluează în mai rău.

Roagă-te Domnului să-ți dea pocăință și puterea de a te smeri în fața duhovnicului, recunoscându-ți toate păcatele.

Pr. Petroniu

liliana a răspuns:
29 Septembrie 2015

Daca la spovedanie nu ne-am amintit de toate pacatele,s-au fara voie am omis vri-o unul,cum sa procedam?Multumesc.Doamne ajuta!

pr Andrei Atudori a răspuns:
2 Octombrie 2015

Spuneți părintelui duhovnic acest lucru la următoarea spovedanie și mărturisiți păcatele pe care le-ați omis.

Spor în toate cele bune!
pr. Andrei

Armenis a răspuns:
5 Decembrie 2015

[...]

pr Andrei Atudori a răspuns:
18 Decembrie 2015

Doamne ajută! Vă rog să folosiți formularul special pentru a adresa întrebări care nu au legătură directă cu întrebare de mai sus și răspunsul al ea. Acest lucru este necesar pentru a păstra firul logic al dialogului legat de subiectul de mai sus. Mulțumesc pentru înțelegere! pr. Andrei

C-tin a răspuns:
3 Ianuarie 2016

Un prototip practic:
Emanuel, dacă te rușinezi să-ți mărturisești verbal toate păcatele, scriele pe o foaie. În fața duhovnicului, Dumnezeu îți va da curaj să le citești pe toate, făcând astfel o mărturisire completă! Doamne ajută!

Cecilia E.E. a răspuns:
8 Decembrie 2017

DOAMNE AJUTA!
Trebuie gasit duhovnicul cel bun.
Dumnezeu sa ne lumineze!

Ciobanu a răspuns:
20 Noiembrie 2018

Parinte ! Daca intai mi-a facut molifta si dupa m-am pus sa ma spovedesc . Preotul ma intrebat ce ma doare pe suflet cel mai tare , i-am zis ! Pacatele imi sunt iertate doar acelea ce le-am spus sau si cele lalte ceea ce nu ma intrebat !??

pr Andrei Atudori a răspuns:
22 Noiembrie 2018

Doamne ajută!

La spovedanie trebuie mărturisite TOATE păcatele, nu doar cele despre care ne întreabă duhovnicul. Întrebările duhovnicului (dacă le adresează) sunt mai degarbă orientative și nu pot cuprinde multitudinea de păcate pe care cineva le poate face. Prin urmare, este datoria celui care se spovedește de a spune ce păcate a făcut și nu a preotului de a întreba. Păcatele nemărturisite NU pot fi iertate! Așadar, mergeți și vă spovediți din nou și spuneți TOT!

pr. Andrei 

Adaugă comentariul tău

Citește alte articole despre: spovedanie, Taina Spovedaniei, duhovnic, mărturisire, păcate, rușine

De la același autor

Ultimele din categorie

Bloc Social Icons