Leacuri cu plante amare pentru afecțiunile ficatului

Stil de viaţă

Leacuri cu plante amare pentru afecțiunile ficatului

    • Leacuri cu plante amare pentru afecțiunile ficatului
      Leacuri cu plante amare pentru afecțiunile ficatului

      Leacuri cu plante amare pentru afecțiunile ficatului

Ficatul este organul responsabil, printre altele, de filtrarea toxinelor din organism și eliminarea lor.

Când organismul este suprasolicitat, funcțiile ficatului pot deveni lente, toxinele nu sunt eliminate în totalitate, se acumulează în corp și declanșează diverse afecțiuni.

Plantele amare sunt bine cunoscute pentru efectele lor curative și depurative asupra ficatului. Astfel, pentru prevenirea și tratarea afecțiunilor ficatului vă recomandăm următoarele trei cure amare:

  1. siropul de sunătoare - este eficient în tratarea icterului negru și se prepară dintr-un kilogram de plantă uscată și mărunțită fiartă în 5 litri de apă, până când lichidul se reduce la jumătate, după care se strecoară, iar când este călduț, se adaugă un kilogram de miere de albine polifloră, se omogenizează și se păstrează la frigider în recipiente din sticlă. Se administrează zilnic, cu 30 de minute înainte de masă, câte 100 ml de sirop. Cura durează până la terminarea produsului.
  2. pudra de armurariu - este recomandată în ciroza hepatică. Se administrează câte o linguriță de pulbere rasă, de 4 ori pe zi, timp de 21 de zile, după care se face pauză 15 zile și se poate relua.
  3. se amestecă părți egale de pelin, urzică, anghinare și țintaură. La o cană cu apă clocotită se adaugă o lingură de amestec, se lasă la infuzat pentru 10 minute, după care se strecoară și se consumă călduț, dimineața, pe stomacul gol. După ce cana de infuzie a fost consumată, se stă întins în pat, pe partea dreaptă pentru 30 de minute. Cura este recomandată în cazul tuturor bolilor de ficat și durează 4 luni, după următoarea schemă: 1 săptămână cură - 1 săptămână pauză, 2 săptămâni cură - 2 săptămâni pauză, 3 săptămâni cură - 3 săptămâni pauză, 4 săptămâni cură - 4 săptămâni pauză.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: