Leacuri naturale pentru scăderea glicemiei
Un nivel ridicat al glicemiei poate duce la apariția diabetului, de aceea dieta este foarte importantă.
Vă propunem astăzi câteva remedii naturale care normalizează nivelul glicemiei.
- Infuzia din frunze de anghinare - se prepară dintr-o linguriță de plantă uscată și mărunțită, la o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat pentru 3-5 minute, după care se strecoară și se beau până la 3 căni zilnic, timp de 30 de zile. După o pauză de 30 de zile, cura se poate relua.
- Infuzia din frunze de dud - se prepară din 2 linguri de plantă uscată și mărunțită, la o cană cu apă fierbinte. Se lasă la infuzat pentru 3-5 minute, după care se strecoară și se beau până la 3 căni zilnic.
- Decoctul din teci de fasole - se prepară dintr-o lingură de teci uscate și mărunțite la o cană cu apă rece. Se pune la fiert și se lasă timp de 10 minute, cu vasul acoperit, la foc mic, din momentul în care apa dă în clocot. Se trage apoi de pe foc și se lasă să stea pentru 10 minute. Se strecoară și se beau până la 3 căni pe zi.
- Extractul dublu din teci de fasole se prepară astfel: puneți într-un litru de apă rece 4 linguri de teci tocate și lăsați-le la macerat peste noapte. Dimineață, puneți vasul pe foc și lăsați-l la fiert, până ce apa scade la jumătate. Trageți de pe foc, strecurați și beți lichidul astfel obținut pe parcursul unei zile.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro