Legume aromate, cu puține calorii
Pentru că legumele nu trebuie să lipsească de la nicio masă, vă propunem astăzi o mâncare foarte gustoasă și nutritivă, care poate fi consumată ca atare sau alături de o salată verde.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un cartof dulce mare
- un zucchini mic, tăiat cuburi
- 250 g de ciuperci brune tăiate în sferturi
- un ardei gras roșu tăiat cuburi
- o linguriță cu ghimbir ras mic
- fulgi de chilli
- sare și piper, după gust
- o linguriță cu semințe de susan
- o mână mică cu lăstari, la alegere
- o lingură cu ulei de rapiță presat la rece.
Cartoful dulce se curăță de coajă, se taie cuburi și se fierbe în apă cu puțină sare. Când este gata, se transferă într-o strecurătoare și se lasă la scurs.
Între timp, puneți uleiul într-o tigaie neaderentă împreună cu ciupercile și sotați-le până când sunt rumene, după care le puneți într-un bol. Adăugați încă puțin ulei în tigaie, ardeiul și ghimbirul. Sotati pentru 3-4 minute, după care adăugați și zucchini. Amestecați și acoperiți vasul cu un capac, lăsând focul la mic spre mediu. Amestecați din când în când, pentru a nu se lipi legumele de fundul tigăii. Dacă este nevoie, adăugați puțină apă, dar nu ar trebui să fie nevoie.
Dacă dovleceii lasă prea multă apă, îndepărtați capacul și dați focul ceva mai tare, pentru a se evapora apa mai repede și a nu supragăti legumele.
Când sunt gata, legumele se transferă în bolul cu ciuperci. Adăugați și cartoful dulce. Asezonați cu sare, piper și fulgi de chilli, iar deasupra ornați cu semințe de susan și lăstari.
Poftă bună!
16 octombrie – Ziua mondială a alimentației sănătoase
Beneficiile consumului de broccoli
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro