Luna de evaluare post-covid la Spitalul Providența

Evaluarea post covid este importantă și vizează persoanele care au fost infectate cu Covid-19. Așa că Spitalul Providența al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei pune la dispoziția pacienților, în luna septembrie, 3 pachete de evaluare și recuperare care să acopere toate aspectele afectate de trecerea prin boală – medicină internă, cardiologie și recuperare respiratorie. Mai multe informații ne oferă doamna doctor Nicoleta Dimitriu, manager de dezvoltare în cadrul Spitalului.

De ce este importantă evaluarea post covid?

Chiar dacă au fost simptome ușoare, nesemnificative, se poate ca acestea să influențeze calitatea vieții, așa că nu trebuie neglijate. Orice pacient care a trecut prin boală poate suferi modificări ale stării de sănătate care pot persista câteva săptămâni și chiar luni. Sunt foarte multe cazuri când, după vindecare, pacientul mai poate resimți simptome supărătoare.

Despe ce simptome este vorba?

Simptomele cele mai frecvente post-covid:

  • Oboseală, lipsă de energie
  • Dispnee – scăderea capacității respiratorie la repaus sau la efort
  • Tuse uscată, iritativă sau cu expectorație
  • Alterarea mirosului și a gustului
  • Durere sau disconfort toracic
  • Palpitații, amețeli
  • Tulburări gastro-intestinale
  • Tulburări metabolice datorate decompensării unor afecțiuni cronice (diabet și hipertensiune)
  • Depresie, anxietate, afectarea somnului
  • Dureri de cap, ameteli, vertij.

Cum vine Spitalul Providența în sprijinul pacienților afectați de Covid?

Spitalul Providența oferă 3 pachete de evaluare și recuperare care să acopere toate aspectele afectate de trecerea prin boală – medicină internă, cardiologie și recuperare respiratorie.

Care sunt pașii de urmat pentru cei care doresc să acceseze aceste pachete?

Dacă prezentați mai multe din simptomele de mai sus, trebuie să vă prezentați la medic, în vederea efectuării tuturor investigațiilor necesare pentru a determina care este cauza (medicină internă, respiratorie, cardiovasculară). Apoi, va fi stabilit un plan de investigații și tratament. Pacienții Spitalului Providența beneficiază de consult de specialitate, îngrijire personalizată și îndrumare potrivită. Așadar, în luna septembrie vă așteptăm la o evaluare post-covid, accesând unul din cele 3 pachete, medicină internă, cardiologie sau recuperare respiratorie.

Vă reamintim că, pentru alte informații și consultații puteți suna la unul dintre numerele de telefon ale Spitalului Providența (aflat pe Șoseaua Nicolina nr. 115, Nicolina 2, CUG, Iași): 0232 241 271 / 0730 230 030 / 0745 375 427(mesaj pe Whatsapp).

Interviul în format AUDIO îl puteți asculta aici https://www.youtube.com/watch?v=mc90Q-iav7w&t=3s

Mai multe găsiți și pe pagina de facebook a Spitalului Providența al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei: https://www.facebook.com/providenta/

De la același autor

Ultimele din categorie