Merele trebuie consumate cu tot cu coajă
Consumul unuia sau a mai multor mere pe zi este benefic pentru sănătate, însă coaja nu trebuie curăţată.
Consumul unuia sau a mai multor mere pe zi este benefic pentru sănătate, însă coaja nu trebuie curăţată. Nutriţioniştii recomandă apa caldă pentru o mai bună spălare şi consumarea lor prin muşcare şi nu prin feliere, pentru a profita din plin de polifenolii care combat stresul oxidativ şi procesele inflamatoare.
O echipă de la Universitatea din Montreal a analizat în profunzime aceşti agenţi, după ce i-a extras din coajă.
Următoarea etapă ar fi consolidarea efectelor polifenolilor (antioxidanţi), care se găsesc în cantităţi mari şi în căpşuni, struguri, pătrunjel, anghinare şi varza de Bruxelles.
Sughițul – interviu cu dr. Nicoleta Dimitriu
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro