O combinație delicioasă care te apără de boli: mierea și scorțișoara

Stil de viaţă

O combinație delicioasă care te apără de boli: mierea și scorțișoara

    • O combinație delicioasă care te apără de boli: mierea și scorțișoara
      O combinație delicioasă care te apără de boli: mierea și scorțișoara

      O combinație delicioasă care te apără de boli: mierea și scorțișoara

Având proprietăți terapeutice puternice, combinația miere-sorțișoară amelioarează și vindecă numeroase afecțiuni de sute de ani.

Mierea de albine, aliment cu termen de garanție nelimitat, conține în compoziția sa 16-20% apă, 0.4-0.8% proteine (din care 12 aminoacizi esențiali), 81.3% zaharuri (din care 38.19% fructoză, 31,28% glucoză, 5% zaharoză, 6.83% maltoză), 3.01% vitamine (B1, B2, B6, C), 0.2% substanțe minerale (calciu, magneziu, fier, fosfor, cupru, mangan, zinc, siliciu, sodiu, sulf), 55-105 mcg acid folic, fermenți, enzime, hormoni, antioxidanți, factori antibiotici, urme de polen.

Scorțișoara conține uleiuri volatile, 2-3% tanin, amidon, rezine, glucide simple, carbohidrați, zaharuri, grăsimi și mucilagii.

Împreună, se folosesc în tratarea afecțiunilor precum:

Artrita. Se aplică o pastă din cele două ingrediente (o parte de miere în două părți de apă călduță plus 1 linguriță cu pudră de scorțișoară) pe locul afectat și se masează ușor. Se poate bea o cană cu apă fierbinte în care se amestecă o lingură de miere și 1/2 linguriță de scorțișoară pudră.

Bolile de inimă. La micul dejun se recomandă ca în loc de sandwich-urile cu gem să se folosească miere peste care se presară puțină scorțișoară. Această combinație îmbunătățește circulația sangvină și întărește ritmul cardiac.

Căderea părului. Se amestecă ulei de măsline cald cu 1 lingură de miere și 1 linguriță de scorțișoară pudră și se întinde pe păr înainte de baie, masând bine scalpul. Se lasă să acționeze timp de 10-15 minute, după care se îndepărtează.

Infecții urinare. Pentru a vă proteja vezica urinară, se amestecă într-un pahar cu apă călduță 1 linguriță cu miere și 2 linguri cu pudră de scorțișoară și se bea.

Indigestie. Se ia o lingură cu miere presărată cu scorțișoară înainte de masă pentru a scăpa de aciditate și pentru a accelera procesul de digestie.

Colesterol. Se adaugă 3 lingurițe de scorțișoară și 2 linguri de miere în apă fiartă sau ceai verde și se bea. Astfel, colesterolului "rău" este redus cu până la 10% într-un interval scurt de numai 2 ore de la administrarea băuturii.

Acnee. Ten cu probleme. Se aplică o pastă formată din 3 linguri de miere și o linguriță de scorțișoară pe față. Se lasă să acționeze tim de 15-20 minute după care se clătește fața cu apă călduță.

Obezitate. Pentru a scădea în greutate, într-o cană cu apă fierbinte se adaugă jumătate de linguriță de sorțișoară iar când amestecul devine călduț, se adaugă o lingură de miere. Amestecul se bea în fiecare dimineață, cu jumătate de oră înainte de micul dejun.

Oboseala. Pentru evitarea stărilor de epuizare și somnolență din timpul zilei puteți să amestecați într-un pahar cu apă o lingură cu miere de albine și să presărați puțină pudră de scorțișoară. Se bea un pahar dimineața și unul după-amiază.

Probleme cu stomacul. În combinație cu scorțișoara, mierea îndepărtează senzația de balonare și reduce intensitatea durerilor de stomac.

Pentru longevitate se consumă regulat ceai cu miere și scorțisoară. Pentru ceaiul de scorțișoară cu portocale avem nevoie de 2 lingurițe de ceai negru, puțină coajă de portocală, 1 baton de scorțișoară, 600 ml apă fierbinte. Se lasă la infuzat batonul de scorțișoară în apă timp de 10 minute, apoi se adaugă coaja de portocală, care în prealabil a fost tăiată în spirală cu un cuțit. Se pune ceaiul negru și se lasă la infuzat timp de 3 minute. Se filtrează și se bea îndulcit cu miere de albine.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

 

Citește despre: