O femeie de altă religie poate fi nașă pentru un prunc ortodox?
Noi suntem creștini ortodocși. Ne-am dori anumiți nași pentru copilul nostru, dar nașa este de religie penticostală... Ar fi posibil să boteze în Biserica Ortodoxă?
Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.
Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!
Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.
O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.
Îți mulțumim pentru înțelegere!
Se poate face botez fără prezența nașilor?
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro
Soră Elena,
Condiția de căpătâi pentru nașii care botează este aceea că ei înșiși trebuie să fie ortodocși. Nașii de botez devin garanți că pruncul va fi crescut în dreaptă credință. De aceea, ei rostesc Simbolul de Credință. Sfântul Ioan Gură de Aur chiar atrage atenția nașilor asupra răspunderii ce și-au luat și asupra datoriilor lor de chezași și îndrumători spirituali ai finilor pe calea virtuților. De vreme ce nașul este de altă confesiune, nu poate fi pentru noul botezat garant și nici model de viețuire în Hristos.
Cu doriri de bine,
Pr. Mihail