Orez cu urzici și spanac
Pentru a profita din plin de beneficiile urzicilor, vă propunem încă o rețetă pe care trebuie neapărat să o încercați!
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 300 g de urzici
- 250 g de spanac
- o ceapă tocată mărunt
- sare și piper, după gust
- 2 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
- 100 g de orez cu bob rotund.
Puneți o oală cu apă la fiert. Când apa dă în clocot, adăugați urzicile și spanacul, bine spălate și curățate și fierbeți-le, la foc mediu, pentru 4-5 minute, după care strecurați verdețurile, păstrând apa în care au fiert.
Puneți rapid urzicile într-un vas cu apă foarte rece și gheață și lăsați-le pentru 2-3 minute, după care le transferați într-o strecurătoare. Presați verdeața de strecurătoare pentru a elimina excesul de apă, după care le tocați mărunt.
Puneți într-un ibric 300 ml din apa în care a fiert verdeața. Puteți ține ibricul pe foc, la foc mic, pentru a ține zeama caldă, fierbinte.
Într-o tigaie neaderentă puneți uleiul și ceapa și căliți-o până se înmoaie, moment în care adăugați orezul și-l căliți 2-3 minute, până devine sticlos.
Adăugați apoi jumătate din lichidul din ibric, amestecați și lăsați să fiarbă. Când lichidul din tigaie scade, adăugați și restul de zeamă și amestecați des, pentru a nu se lipi sau arde orezul.
Când orezul este aproape fiert, se adaugă urzicile și spanacul, se amestecă bine și se mai lasă pe foc 2-3 minute.
Se asezonează cu sare și piper și se mai lasă la fiert încă 2-3 minute.
În tot acest timp, dacă orezul este prea uscat, mai adăugați apă, puțin câte puțin, ideal apă fierbinte.
Serviți orezul cald, ca atare.
Poftă bună!
Humus libanez
Paste cu smântână și ciuperci
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro