Orez cu urzici și spanac

Stil de viaţă

Orez cu urzici și spanac

Pentru a profita din plin de beneficiile urzicilor, vă propunem încă o rețetă pe care trebuie neapărat să o încercați!

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 300 g de urzici
  • 250 g de spanac
  • o ceapă tocată mărunt
  • sare și piper, după gust
  • 2 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
  • 100 g de orez cu bob rotund.

Puneți o oală cu apă la fiert. Când apa dă în clocot, adăugați urzicile și spanacul, bine spălate și curățate și fierbeți-le, la foc mediu, pentru 4-5 minute, după care strecurați verdețurile, păstrând apa în care au fiert.

Puneți rapid urzicile într-un vas cu apă foarte rece și gheață și lăsați-le pentru 2-3 minute, după care le transferați într-o strecurătoare. Presați verdeața de strecurătoare pentru a elimina excesul de apă, după care le tocați mărunt.

Puneți într-un ibric 300 ml din apa în care a fiert verdeața. Puteți ține ibricul pe foc, la foc mic, pentru a ține zeama caldă, fierbinte.

Într-o tigaie neaderentă puneți uleiul și ceapa și căliți-o până se înmoaie, moment în care adăugați orezul și-l căliți 2-3 minute, până devine sticlos.

Adăugați apoi jumătate din lichidul din ibric, amestecați și lăsați să fiarbă. Când lichidul din tigaie scade, adăugați și restul de zeamă și amestecați des, pentru a nu se lipi sau arde orezul.

Când orezul este aproape fiert, se adaugă urzicile și spanacul, se amestecă bine și se mai lasă pe foc 2-3 minute.

Se asezonează cu sare și piper și se mai lasă la fiert încă 2-3 minute.

În tot acest timp, dacă orezul este prea uscat, mai adăugați apă, puțin câte puțin, ideal apă fierbinte.

Serviți orezul cald, ca atare.

Poftă bună!

Citește despre: