Orez cu urzici și spanac
Pentru a profita din plin de beneficiile urzicilor, vă propunem încă o rețetă pe care trebuie neapărat să o încercați!
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 300 g de urzici
- 250 g de spanac
- o ceapă tocată mărunt
- sare și piper, după gust
- 2 linguri cu ulei de rapiță presat la rece
- 100 g de orez cu bob rotund.
Puneți o oală cu apă la fiert. Când apa dă în clocot, adăugați urzicile și spanacul, bine spălate și curățate și fierbeți-le, la foc mediu, pentru 4-5 minute, după care strecurați verdețurile, păstrând apa în care au fiert.
Puneți rapid urzicile într-un vas cu apă foarte rece și gheață și lăsați-le pentru 2-3 minute, după care le transferați într-o strecurătoare. Presați verdeața de strecurătoare pentru a elimina excesul de apă, după care le tocați mărunt.
Puneți într-un ibric 300 ml din apa în care a fiert verdeața. Puteți ține ibricul pe foc, la foc mic, pentru a ține zeama caldă, fierbinte.
Într-o tigaie neaderentă puneți uleiul și ceapa și căliți-o până se înmoaie, moment în care adăugați orezul și-l căliți 2-3 minute, până devine sticlos.
Adăugați apoi jumătate din lichidul din ibric, amestecați și lăsați să fiarbă. Când lichidul din tigaie scade, adăugați și restul de zeamă și amestecați des, pentru a nu se lipi sau arde orezul.
Când orezul este aproape fiert, se adaugă urzicile și spanacul, se amestecă bine și se mai lasă pe foc 2-3 minute.
Se asezonează cu sare și piper și se mai lasă la fiert încă 2-3 minute.
În tot acest timp, dacă orezul este prea uscat, mai adăugați apă, puțin câte puțin, ideal apă fierbinte.
Serviți orezul cald, ca atare.
Poftă bună!
Tocăniță de pui cu ciuperci
Mic-dejun de inspirație englezească
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro