Orez integral cu legume

Orezul integral conține vitamine din complexul B (B1, B3, B6), vitamina E, magneziu, mangan, cupru, fier, fosfor, potasiu, seleniu, zinc, fibre, antioxidanți și acizi grași esențiali, valoarea sa nutritivă fiind net superioară orezului alb.

Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un pahar și jumătate cu orez brun
  • jumătate de praz tăiat rondele
  • jumătate de ardei gras roșu tăiat fâșii sau cuburi
  • jumătate de ardei gras verde tăiat fâșii sau cuburi
  • un morcov mai mic tăiat rondele sau fâșii
  • 2 fire de ceapă verde tocate
  • o legătură cu pătrunjel verde tocat mărunt
  • muguri de bambus (opțional)
  • 250 g de ciuperci tăiate felii.

Puneți orezul la fiert în apă cu puțină sare.

Separat, se călește prazul în ulei de măsline împreună cu ciupercile la foc moderat spre mare, cu un praf de sare.

Când acestea sunt înmuiate, se adaugă morcovul și ardeii. Se amestecă periodic până ce legumele sunt pătrunse. Se adaugă mugurii de bambus, ceapa verde, pătrunjelul tocat și se potrivește de sare și piper.

După ce a fiert orezul, acesta se scurge și se poate amesteca cu legumele, sau se poate pune într-o formă (ceașcă) îndesându-se bine. Se răstoarnă forma pe farfurie, iar deasupra se pune 1-2 linguri de legume.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie