Pelerin la Sfânta Parascheva: „Îi mulțumesc Bisericii că mai ține România”

17 Octombrie 2018 18:37 Anda Elena Pintilie Vocea pelerinului

„România mai stă doar într-un fir de libertate, și asta numai datorită Bisericii. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt sănătos și că am putut să vin iar aici, să mă rog pentru mine, pentru părinții mei, pentru nația română. Românii trebuie să se trezească!”

Tatăl i-a murit acum 20 de ani, într-o zi de vineri, iar mama acum 15 ani, tot vinerea. „Și atunci mi s-a pus pata. Băi, frate, ai mei sunt datori Cuvioasei – Sfânta Vineri, numită în popor. Prea se leagă una cu alta. Ia să mă duc să fac canon pentru părinți. Și fac canon de 15 ani și îi mulțumesc Sfintei Parascheva și Domnului că mi-au dat putere să vin aici”, povestește Ionel Gal, pelerin din Ardeal.

Crede cu tot sufletul în ajutorul Sfintei și în creștinătatea ortodoxă română. Se roagă pentru părinți și pentru sine, dar și pentru neamul nostru. „România mai stă doar într-un fir de libertate, și asta numai datorită Bisericii. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că sunt sănătos și că am putut să vin iar aici, să mă rog pentru mine, pentru părinții mei, pentru nația română. Românii trebuie să se trezească”, susține bărbatul.

El a simțit pe propria piele și căderea, și trezirea. „Cred în Dumnezeu. La 52 de ani, când eram zero barat, m-a ridicat și a zis: Urcă! Încearcă să trăiești! Alții capotau. Eu nu am capotat. Anul ăsta am fost pe Tărâmul Sfânt să-I mulțumesc pentru faptul că nu iau medicamente, că sunt sănătos, că îmi dă putere și că în fiecare dimineață reușesc să mă trezesc, să mă închin și să zic: Mulțumescu-Ți, Doamne, pentru lumină!.

Într-o zi de vineri din viața sa zbuciumată a simțit imboldul de a se reîntoarce în țară. Știe sigur că Sfânta Vineri a contribuit la decizia lui și că l-a salvat de la degradare. „M-a ridicat și mi-a zis: Vino în țară! Deci, dacă nu era ea să mă îndemne, poate că eram un boschetar sau un aurolac prin Suedia, prin Franța, prin Grecia, pe unde am fost de am muncit. Dar dânsa mi-a zis: Vino înapoi! De aceea îndemn și eu tineretul să nu plece din România, că avem o țară pe drept numită Grădina Maicii Domnului. Avem de toate în ea. De toate. Numai că nu avem conducători buni… Dar îi mulțumesc Mitropolitului Teofan că face ceva pentru Biserică, pentru bisericile din Moldova. Și îi mulțumesc Bisericii că mai ține România”, a mai spus Ionel Gal.

De la același autor

Ultimele din categorie