Penne cu creveți
Busuiocul este aproape sinonim cu pastele, această plantă aromatică având și numeroase proprietăți medicinale, fiind, totodată, și foarte gustoasă.
Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 250 g de penne rigate, ideal integrale
- 500 g de creveți decongelați
- jumătate de ardei iute roșu tăiat felii cât mai subțiri
- sos pesto de busuioc (rețeta noastră o găsiți aici)
- 10-15 frunze de busuioc verde tocat fâșii subțiri.
Pastele se pun la fiert în apă cu puțină sare, respectându-se timpii indicați pe ambalaj, după care se pun la scurs.
Între timp, sotați creveții pentru 4-5 minute, pe ambele părți, într-o tigaie neaderentă în care ați pus o lingură de ulei de rapiță presat la rece și un cub mic de unt.
Transferați apoi creveții din tigaie într-un bol, încercând, pe cât posibil, să păstrați în tigaie uleiul în care au fost prăjiți.
Adăugați deasupra pastele, ardeiul iute, busuiocul tocat și aproximativ 250-300 g de sos pesto.
Amestecați ușor cu ajutorul a două spatule din lemn sau a două linguri și consumați proaspăt.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro