Penne cu creveți

Busuiocul este aproape sinonim cu pastele, această plantă aromatică având și numeroase proprietăți medicinale, fiind, totodată, și foarte gustoasă.

Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 250 g de penne rigate, ideal integrale
  • 500 g de creveți decongelați
  • jumătate de ardei iute roșu tăiat felii cât mai subțiri
  • sos pesto de busuioc (rețeta noastră o găsiți aici)
  • 10-15 frunze de busuioc verde tocat fâșii subțiri.

Pastele se pun la fiert în apă cu puțină sare, respectându-se timpii indicați pe ambalaj, după care se pun la scurs.

Între timp, sotați creveții pentru 4-5 minute, pe ambele părți, într-o tigaie neaderentă în care ați pus o lingură de ulei de rapiță presat la rece și un cub mic de unt.

Transferați apoi creveții din tigaie într-un bol, încercând, pe cât posibil, să păstrați în tigaie uleiul în care au fost prăjiți.

Adăugați deasupra pastele, ardeiul iute, busuiocul tocat și aproximativ 250-300 g de sos pesto.

Amestecați ușor cu ajutorul a două spatule din lemn sau a două linguri și consumați proaspăt.

Poftă bună!

De la același autor

Ultimele din categorie