Pot face petrecere de botez în zi de post?

Întreabă preotul

Pot face petrecere de botez în zi de post?

    • Pot face petrecere de botez în zi de post?
      Foto: Oana Nechifor

      Foto: Oana Nechifor

Catalina
întreabă:

Aș dori să fac botezul copilului meu vineri, 21 iulie, dar în calendar scrie post. Se poate face și petrecerea de botez?

6 Iunie 2017

Soră Cătălina, dacă este post, nu este îngăduit să faci petrecere – chiar dacă slujba Botezului se poate face chiar și în zi de ajunare. Cred că ar trebui să te orientezi către o altă dată, mai potrivită.

Bune doriri!

Pr. Mihail

Andre a răspuns:
6 Iunie 2017

Sarutmana Părinte!
Dacă botezul copilului va avea loc in postul Nașterii Domnului cum vom proceda cu invitații care majoritatea nu țin rânduiala postului noi ținând post nu vrem sa atragem atenția dar nici nu vrem sa ascundem convingerea noastră și nici sa obligam pe ceilalți sa mănânce de post fără sa simtă asta ..? Va rog sa ne răspundeți sonda ne luminati!

pr Andrei Atudori a răspuns:
7 Iunie 2017

Doamne ajută!

Dacă țin sau nu post este problema ivitaților și nu a voastră. Voi faceți ceea ce este plăcut lui Dumnezeu! Puteți face masa de după botez într-o zi din Postul Nașterii Domnului în care este dezlegare pește. Astfel puteți pune pe masă pește și mâncare de post!

Nu uitați că, în zilele noastre, a posti este și o formă de măturisire a credinței, nu ostentaiv sau spre lauda personală, ci spre slava lui Dumnezeu!

De asemenea aveți în vedere că petrecerile cu muzică sunt total nepotrivite cu zilele de post.

Dumnezeu să vă luminzeze!

pr. Andrei

Poți adresa oricând o întrebare în cadrul rubricii „Întreabă preotul” transmise LIVE pe doxologia.ro și pe conturile noastre de Facebook și YouTube.De aceea, te îndemnăm să te abonezi la canalul de YouTube și să ne urmărești pe Facebook, pentru a primi în timp util notificările și a afla când intrăm în direct cu unul dintre preoții care vor răspunde la întrebări.

Nu uita, însă, că unele întrebări își găsesc cel mai bun răspuns la părintele duhovnic sau la preotul din parohia ta!

Pentru că timpul transmisiunilor în direct este limitat, ne rezervăm dreptul de a selecta, modera și edita întrebările și comentariile adresate.

O parte dintre răspunsuri se vor regăsi în format text și/ sau video în cadrul acestei secțiuni.

Îți mulțumim pentru înțelegere!

Citește despre: