Prietenii copilului îl îndepărtează de Biserică – cum procedăm?

Nu trebuie să te sperii şi nici să încui casa de frica acestora. E mai bine ca tânărul îmbisericit să vină cu aceşti copii la voi acasă. 

Viaţa duhovnicească de acasă și viaţa în lume sunt greu de asociat, iar prăpastia dintre acestea este greu de înţeles şi pentru un adult. Ce să faci atunci când îţi dai seama că noii prieteni şi cunoscuţi ai copilului devin o problemă, căci îl îndepărtează de Biserică?

Nu trebuie să te sperii şi nici să încui casa de frica acestora. E mai bine ca tânărul îmbisericit să vină cu aceşti copii la voi acasă. În primul rând veți putea înţelege mai bine ce se întâmplă cu copilul și, nu în ultmul rând, poate că aceşti copii, care simt unde le este bine, vor dori să vină mai des la voi acasă. Poate că aceşti noi prieteni ai copilului vostru îi vor spune: „Ştii, hai să mergem la tine acasă că acolo ne simţim foarte bine”.

Deşi, desigur, este greu să accepţi întreruperea liniştii din casă sau a planurilor stabilite. Dar este vorba de copiii noştri şi, de aceea, trebuie să facem orice pentru a nu-i pierde.

(Preot Maxim Kozlov, Familia – ultimul bastion: răspunsuri la întrebări ale tinerilor, Editura Sophia, București, 2009, p. 228)

De la același autor

Ultimele din categorie