Produse terapeutice pe bază de troscot - modalitate de preparare

Stil de viaţă

Produse terapeutice pe bază de troscot - modalitate de preparare

Utilizat încă de acum 2000 de ani, troscotul este o plantă perenă care are proprietăți astringente, remineralizante, hipotensive, hemostatice, cicatrizante, diuretice, calmante, laxative și antidiareice, fiind, de asemenea, folosit și în gastronomie, drept condiment pentru salate sau supe.

Deoarece troscotul poate fi utilizat în tratarea unei game largi de afecțiuni (dermatologice, urinare, respiatorii, reumatice, ginecologice, gastrice, boli ale aparatului locomotor, obezitate), astăzi vă prezentăm modul de preparare al principalelor produse pe bază de troscot.

Vinul de troscot - se prepară adăugând într-un litru de vin alb 100g de plantă uscată și mărunțită. Se lasă la macerat 30 de zile, agitând zilnic de 3 ori, după care se filtrează și se păstrează în sticluțe mai mici. Se administrează cel mult 30ml, de 2 ori pe zi.

Tinctura de troscot - se prepară adăugând în 100ml de alcool obținut natural 20 g de plantă uscată și mărunțită și se lasă la macerat timp de 10 zile, agitând de 4 ori pe zi, după care se filtrează și se lasă la decantat în frigider timp de alte 6 zile. După ce această perioadă s-a scurs, se separă și se păstrează lichidul limpede în sticluțe închise la culoare. Se administrează 30 de picături, de 2 ori pe zi.

Infuzia de troscot - se prepară adăugând la o cană cu apă clocotită 2 linguri de plantă uscată și măcinată. După 30 de minute de infuzat se strecoară și se consumă cel mult 2 căni pe zi.

Decoctul de troscot - se prepară adăugând în 500 ml de apă 4 linguri de plantă uscată și mărunțită, după care se fierb la foc mic timp de 30 de minute. La final, se completează apa evaporată și se filtrează cu ajutorul unui tifon. Intern, se administrează maximum 2 cești pe zi.

Este important de reținut că în scop curativ nu se vor folosi decât florile plantei.

*****

Intern, troscotul este folosit pentru tratarea afecțiunilor cardiovasculare, ginecologice, inflamatorii, metabolice, renale, cele ale vezicii urinare, albuminuriei, anorexiei, azotemiei, bronșitei, cancerului tubului digestiv, celulitei, convalescenței, diabetului, diareii, dispepsiei, dizenteriei, edemelor cardio-renale, enteritelor, gastritelor, gutei, hemoragiilor intestinale, hemoroizilor, hipertensiunei arteriale, insuficienței cardiace, limfatismului, litiazei urinare, litiazei biliare, menoragiei, metroragiilor, obezității, retenției urinare, tuberculozei pulmonare, tuberculozei ganglionare și renale, ulcerului stomacal, uremiei.

Extern, planta este utilizată pentru tratamentul plăgilor sângerânde, rănilor proaspete, varicelor, epistaxisului, hemoptiziilor, reumatismului, afecțiunilor ginecologice.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: