Regimul alimentar în caz de infarct miocardic

Stil de viaţă

Regimul alimentar în caz de infarct miocardic

Pentru prevenirea şocului cardiovascular este necesară adoptarea unui regim alimentar echilibrat, cu evitarea tuturor alimentelor dăunătoare.

Trebuie să fie bogat în fructe şi legume crude sau fierte, precum şi în cure de crudităţi (timp de 2 luni), asigurând necesarul în vitamine şi săruri minerale. Uleiul de măsline consumat frecvent se introduce în diferite mâncăruri şi în salate.

Este bine să nu lipsească frunzele şi lăstarii de cicoare, care se pot consuma în salate, supe, borşuri şi omlete.
Dintre fructe, cele mai eficiente sunt bananele (Musa paradisiaca) (3 fructe pe zi), cu conţinut bogat în săruri de potasiu (câte 500 mg/fruct), cu rol de diminuare a riscurilor de formare a unui cheag de sânge pe creier. Bune sunt şi mandarinele (Citrus reticulata), cu un conţinut bogat în nobiletin.

La femeile obeze, cu risc de formare a cheagurilor de sânge se recomandă un consum sistematic de vin (câte un pahar pe zi), bogat în flavonoizi, cu proprietăţi antioxidante, benefice asupra sistemului circulator.

Se vor evita grăsimile de origine animală, alcoolul, tutunul şi alimentele sărate şi prăjite, care acţionează negativ asupra arterelor, mărind riscul crizelor cardiace.

Persoanele care fumează şi consumă alcool prezintă un risc cu 50% mai mare de a suferi un atac cardiac sau cerebral.

(Viață sănătoasă și tinerețe prelungită prin medicină naturistă, vol. 1)

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: