Regimul de viață în ateroscleroză

Pentru prevenirea aterosclerozei este necesară respectarea unui stil ordonat de viaţă activă şi liniştită, care să înceapă din copilărie, creându-se anumite condiţii optime de muncă, odihnă şi deprinderi alimentare sănătoase.

Se impune respectarea strictă a programului de activitate, odihnă, recreere şi somn. La nevoie se va schimba locul de muncă, iar concediile se vor fracţiona în funcţie de starea sănătăţii.

Bolnavul va evita stresul permanent, stările tensionate, traumele psihice, eforturile fizice şi intelectuale, viaţa sedentară şi obezitatea accentuată.
Zilnic se va face multă mişcare în aer liber: mers pe jos (o oră pe zi) sau pe bicicletă (30 de minute), alergări uşoare, sporturi uşoare (înot, canotaj, pescuit), exerciţii fizice regulate, gimnastică respiratorie şi fizică, în funcţie de toleranţa bolnavului la efort.

Se va evita contactul cu frigul, care îngroaşă sângele şi dă posibilitatea formării cheagurilor.

În mod categoric se interzice fumatul.

Medicina alopată recomandă medicamente din grupul statinelor.

(Viață sănătoasă și tinerețe prelungită prin medicină naturistă, vol. 1)

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie