Remedii de casă împotriva petelor cauzate de soare

Stil de viaţă

Remedii de casă împotriva petelor cauzate de soare

  • Remedii de casă împotriva petelor cauzate de soare
   Remedii de casă împotriva petelor cauzate de soare

   Remedii de casă împotriva petelor cauzate de soare

În cazul expunerii prelungite la soare fără a fi protejați de o cremă cu factor ridicat de protecție solară, dar și din cauza administrării unor medicamente fotosensibilizante sau în sarcină pot apărea pe ten pete pigmentare.

Vă propunem astăzi câteva preparate naturale pe care le puteți prepara și aplica ușor acasă.

 • Omogenizați o linguriță cu vârf cu pulbere de turmeric cu puțin suc de grapefruit, până obțineți o pastă. Aplicați apoi această pastă pe fața curată și lăsați să acționeze, până ce se usucă complet. Îndepărtați cu apă călduță.
 • Aplicați pe pielea curată ulei din semințe de măceșe presat la rece. Acesta poate înlocui cu succes crema de seară, fiind și un bun hidratant pentru piele. Este recomandat și în caz de dermatite, piele îmbătrânită, psiriazis, cicatrici lăsate de acnee.
 • Omogenizați o linguriță de argilă cosmetică cu 1-2 picături de suc de lămâie și pătrunjel verde zdrobit cât mai fin. Aplicați pe tenul curat și lăsați să acționeze timp de 30 de minute. Îndepărtați cu apă călduță.
 • Zdrobiți cât mai fin două fire de pătrunjel verde, adăugați două picături de suc de lămâie (opțional) și puneți o linguriță din acest amestec într-un tifon steril, dublat. Legați capetele cu o ață și tamponați tenul. Când pelicula se usucă, tamponați din nou. Repetați timp de jumătate de oră, după care clătiți tenul cu apă călduță.

Aplicați zilnic unul dintre tratamentele menționate anterior.

Tratamentul este de durată, în funcție de vechimea petelor și întinderea lor, așa că înarmați-vă cu multă răbdare.

De asemenea, pentru a preveni apariția unor pete noi și accentuarea celor vechi, folosiți zilnic o cremă cu SPF 50+, indiferent de sezon.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: