Remedii din muguri pentru bolile de ficat

Stil de viaţă

Remedii din muguri pentru bolile de ficat

    • Remedii din muguri pentru bolile de ficat
      Remedii din muguri pentru bolile de ficat

      Remedii din muguri pentru bolile de ficat

Curele din muguri de plop, secară sau frasin stimulează sistemul imunitar, au efecte antiinflamatoare şi detoxifiante, fiind recomandate în tratamentul bolilor hepatice.

Extractul se prepară astfel: mugurii de plantă se pun într-o sticlă închisă la culoare şi se adaugă alcool de 90º cât să-i acopere. Se lasă apoi la macerat într-un loc întunecos timp de 5 zile, după care se strecoară şi se presează bine mugurii. Lichidul astfel obținut se păstrează în sticle închise la coloare, la loc întunecos, răcoros și uscat.

Extractul din muguri de plop au efect antiinflamator, diuretic şi antiseptic. Pentru refacerea celulei hepatice, inclusiv în cazul persoanelor care suferă de alcoolism, se poate face o cură din pulbere de muguri de plop. Mugurii uscați se macină și se administrează sublingual, de 3 ori pe zi. Pulberea se ține sub limbă timp de 10 minute, după care se înghite cu ceai de sunătoare sau gălbenele. Cura durează cel puțin 3 luni.

Extractul din secară are acţiune detoxifiantă, hepatoprotectoare şi tonică, fiind recomandat în afecţiuni ale ficatului, precum hepatita acută şi cronică, insuficienţa hepatică, ficatul gras şi ciroza. Doza zilnică recomandată de specialişti este de câte zece picături, administrate de trei ori pe zi, cu 15 minute înaintea meselor principale. Cura durează 10 săptămâni.

Extractul din muguri de frasin este un drenor hepato-biliar şi renal, fiind indicat în caz de dischinezie biliară, litiază biliară, colecistită, hepatită, dar și pentru stimularea metabolismului lipidelor şi pentru tratarea obezităţii cu retenţie de apă. Cura se administrează diluând în puțină apă câte 50 de picături de extract, de 2 ori pe zi. Preparatul se ţine în gură cât mai mult, pentru favorizarea absorbţiei prin mucoasa bucală.     

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: