Remedii esențiale pentru răceala de vară
Deși vremea este caniculară, acest fapt nu este o garanție a faptului că răceala ne va ocoli. Aerul condiționat, trecerea bruscă de la o temperatură la alta, alături de o sensibilitate a organismului poate declanșa o răceală.
Încă de la primele semne trebuie luate măsuri pentru combaterea afecțiunii, una dintre acestea fiind băile de picioare, care au rolul de a fluidifica circulația sangvină.
Pentru a prepara o astfel de baie aveți nevoie de următoarele plante în proporții egale: mentă, echinaceea, usturoi, coada-șoricelului și călțunaș. În 2 litri de apă clocotită adăugați 4 linguri din acest amestec de plante și lăsați la infuzat timp de 30 de minute, după care strecurați și mai adaugați încă un litru de apă fierbinte. Adăugați preparatul într-un lighean și țineți-vă picioarele pentru 15-20 de minute, cât de fierbinte suportați apa. Procedeul se repetă de 2-3 ori pe zi.
Împotriva tusei puteți prepara un sirop de cimbru, astfel: într-un litru de apă clocotită se adaugă 2 cești de frunze de cimbru și se lasă la macerat 12 ore, după care se filtrează, se adaugă un kilogram de zahăr și se pune la fiert pe foc mic pentru 60 de minute, îndepărtându-se spuma pe măsură ce se formează. Se păstrează în recipiente din sticlă. Se administrează câte o lingură de sirop, de 3-4 ori pe zi. Jumătate de oră după ce s-a administrat siropul nu se mănâncă sau bea nimic.
Inhalațiile cu ulei esențial de eucalipt sau 2-3 linguri dintr-un amestec din părți egale de mentă, călțunaș și cimbru la un litru de apă clocotită decongestionează nasul înfunat. Procedeul se repetă de 3-4 ori pe zi.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro