Remedii naturale pentru gastrita acută

Stil de viaţă

Remedii naturale pentru gastrita acută

  • Remedii naturale pentru gastrita acută
   Remedii naturale pentru gastrita acută

   Remedii naturale pentru gastrita acută

Gastrita reprezintă inflamarea mucoasei stomacului, iar netratată, poate duce la perforații sau hemoragii.

Gastrita acută este caracterizată de dureri gastrice, arsuri stomacale, vărsături, vărsături hemoragice și scaun hemoragic.

Pentru a stopa evoluția bolii de la primele simptome, vă propunem câteva remedii naturale și ușor de preparat, respectiv:

 • adăugați într-o cană cu apă fierbinte 2 lingurițe de flori de mușețel, mentă sau sunătoare și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 10 minute, cu vasul acoperit. La sfârșit strecurați, iar când ceaiul este călduț, începeți să luați câte o o linguriță la fiecare 5 minute, până ce toată cantitatea este terminată;
 • mestecați 1-2 cuișoare la fiecare 10 minute până când simptomele se atenuează și dispar;
 • adăugați într-o cană cu apă fierbinte 2 lingurițe de flori de coada-șoricelului sau busuiocul-cerbilor, lăsați la infuzat pentru 10 minute cu vasul acoperit, strecurați și consumați câte o cană înaintea celor 3 mese principale;
 • într-o cană cu apă fierbinte se adaugă o linguriță de turiță-mare și se fierbe pentru 5 minute, la foc mic, cu vasul acoperit, după care se strecoară și se consumă călduț, câte 2 căni zilnic.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: