Remedii pentru acneea spatelui

Stil de viaţă

Remedii pentru acneea spatelui

  • Remedii pentru acneea spatelui
   Remedii pentru acneea spatelui

   Remedii pentru acneea spatelui

Acneea care este localizată la nivelul spatelui este deseori mai dificil de tratat deoarece în această zonă sunt mai multe glande sebacee, pielea este mai groasă, prin urmare doar simplul duș poate fi insuficient pentru a curăța în profunzime porii.

Primul pas pentru a avea o piele sănătoasă este, bineînțeles, menținerea unei igiene corporale, dușul de 2 ori pe zi (călduț, nu fierbinte), folosirea unei mănuși care exfoliază, de preferat cu textură naturală (lufă) și folosirea unui gel de duș exfoliant, antimicrobian.

După ce pielea a fost curățată puteți aplica și câteva măști naturale, ușor de preparat, precum:

 • într-un vas ceramic amestecați sucul unei jumătăți de lămâi, 2 picături de ulei esențial de mentă și o picătură de ulei esențial de arbore de ceai, omogenizați și aplicați pe zonele afectate, lăsând să acționeze pentru 15 minute, după care clătiți cu apă călduță;
 • amestecați 1-2 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu atâta apă cât să se formeze o pastă pe care o aplicați apoi pe zonele afectate. Când pasta s-a uscat complet clătiți cu apă călduță;
 • faceți o soluție din părți egale de oțet alb și apă, în care adăugați o linguriță de sare fină și amestecați până când sarea se dizolvă. Cu ajutorul unei dischete demachiante sau a unei comprese sterile tamponați zonele afectate, lăsând să acționeze pentru 5 minute, după care clătiți cu apă călduță.

Remediile amintite se aplică zilnic timp de o săptămână. Dacă nu observați o îmbunătățire a aspectului pielii, consultați medicul specialist pentru a afla exact cauza apariției erupțiilor acneice.

De asemenea, este recomandat a se purta haine din fibre naturale, care lasă pielea să respire. Se evită hainele strâmte, elastice.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: