Remedii pentru atenuarea durerilor provocate de lombosciatică
Simptomele lombosciaticii sunt durerea lombară, care coboară pe picior, uneori până la degetul mare, talpă sau degetul mic, mișcarea greoaie, amorțeala, furnicături, afecțiunea putând avea drept cauze leziunile discale, unele boli neurologice infecțioase, toxice sau proliferative, tumori.
O primă măsură pe care bolnavul trebuie să o facă în momentul declanșării unei crize este repaosul la pat timp de cel puțin 14 zile, evitarea eforturilor fizice și consultul imediat al unui medic de specialitate (neurolog, reumatolog, balneolog, neurochirurg).
Odată ce aveți un diagnostic precis, urmați tratamentul și indicațiile specialistului, iar dacă doriți să completați tratamentul alopat cu unul naturist, trebuie să obțineți aprobarea medicului, asigurându-vă că nu există interacțiuni.
În această idee, vă prezentăm astăzi câteva remedii care ajută la combaterea inflamației și a durerii provocate de lombosciatică, respectiv:
- se fac masaje locale blânde cu ulei de ardei iute, ulei de ienupăr, rozmarin, iasomie, tarhon, salcie, muşeţel, mentă, sunătoare, lavandă, usturoi și cu o jumătate de ceapă;
- se aplică cataplasme calde pe zona afectată, timp de 20-30 minute, cu hrean ras, seminţe măcinate de muştar negru, cimbrişor, traista-ciobanului, spânz, cartof ras, rondele de ceapă, frunze de varză;
- se consumă 2-3 căni cu infuzie din flori de soc pe zi;
- se administrează 50 de picături de extract de muguri de coacăz negru la prânz, 50 de picături de extract de muguri de viță-de-vie seara, timp de 2 luni, după care se face pauză 30 de zile, și se reia timp de câțiva ani;
- se pot face ședințe de acupunctură și reflexoterapie.
Pentru a preveni recidivele, este indicat a urma timp îndelungat exercițiile de kinetoterapie recomandate de medicul specialist, evitare efortului fizic, statul timp îndelungat pe scaun (cel mult o oră, după care se face pauză 10-15 minute, de mers), evitatul statului în picioare timp îndelungat.
Se recomandă înnotul, alimentele bogate în acizi grași esențiali omega-3, fulgii de ovăz, suplimentele cu cartilaj de rechin, și se evită produsele din carne roşie, sosuri, ulei, grăsimi și zahăr, băile fierbinți care favorizează și întrețin inflamația.
*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Mitropolia Moldovei și Bucovinei | © doxologia.ro