Remediu cu dovleac pentru regenerare hepatică

Stil de viaţă

Remediu cu dovleac pentru regenerare hepatică

    • Remediu cu dovleac pentru regenerare hepatică
      Remediu cu dovleac pentru regenerare hepatică

      Remediu cu dovleac pentru regenerare hepatică

Bogat în nutrienți, dovleacul este utilizat și în medicina tradițională datorită proprietăților sale antioxidante, antiinflamatoare, antitumorale, anticancerigene, antihelmintice, antirid, laxative, antiîmbătrânire sau antiparazitare.

Astăzi vă prezentăm un remediu dulce care stimulează regenerarea hepatică, ameliorând și tratând astfel afecțiunile ficatului, dar și pe cele cardiovasculare sau edemul pulmonar.

Pentru preparare aveți nevoie de un dovleac de 4 kilograme și 2 kilograme de miere de salcâm.

Dovleacul se spală bine cu apă rece, se taie capacul și se curăță de semințe cu o lingură de lemn, după care se adaugă mierea în interiorul dovleacului, având grijă să nu umpleți până la refuz (lăsați 2-3 degete libere). Se pune capacul decupat anterior și se lipește cu bandă adezivă pentru a nu intra aer.

Lăsați dovleacul la macerat timp de 10 zile, într-un lighean, la loc întunecos, la temperatura camerei. După scurgerea intervalului de macerat, se scurge sucul format într-un recipient din sticlă și se păstrează timp de 10 zile, la loc întunecos, la temperatura camerei.

După scurgerea celor 10 zile, pulpa dovleacului și sucul din recipientul din sticlă se mixează cu ajutorul unui blender până se obține un piure, pe care îl păstrați apoi în borcane din sticlă, la loc întunecos.

Se administrează câte o lingură de produs cu 30 de minute înaintea micului dejun și a cinei, timp de 30 de zile.

*Este recomandat ca la tăierea, curățarea dovleacului să se folosească doar instrumentar din lemn sau ceramică (lingură de lemn, cuțit ceramic). Pentru a obține efecte maxime, utilizați doar produse bio sau organice.

Pentru mai multe informații referitoare la beneficiile consumului de dovleac, aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: