Remediu cu miere în caz de bronșită

Stil de viaţă

Remediu cu miere în caz de bronșită

  • Cura cu miere pentru bronșită
   Cura cu miere pentru bronșită

   Cura cu miere pentru bronșită

Bronșita este o boală a căilor respiratorii caracterizată prin inflamarea pasajelor bronhice, afecțiunea accentuându-se în special în sezonul rece sau la trecerea de la cald la rece.

Pentru a prepara acest remediu, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

 • 5 lămâi
 • 5 căpățâni de usturoi organic
 • 500 g de miere de albine de salcâm, de proveniență locală.

Decojiți lămâile și mărunțiți-le cu ajutorul unui robot de bucătărie sau cu mașina de tocat carne, iar rezultatul puneți-l într-un borcan din sticlă.

Curățați usturoiul și pisați-l într-un mojar din lemn, piatră sau ceramică, având grijă să nu utilizați instrumente metalice. Odată obținută pasta de usturoi, adăugați-o peste lămâi, turnați mierea și omogenizați cu o lingură de lemn.

Închideți ermetic borcanul și lăsați-l la macerat timp de 7 zile, la temperatura camerei, într-un loc ferit de lumină.

Se administrează câte 3 linguri de preparat seara, înainte de culcare, timp de 90 de zile, după care se face pauză și, la nevoie, se reia.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: