Salată cu năut și telemea
Năutul este o sursă importantă de proteine vegetale de bună calitate, însă trebuie consumat cu moderație, deoarece conține destul de multe calorii.
Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- jumătate de cană cu năut fiert
- o roșie de grădină tăiată cuburi
- un castravete cornishon tăiat cubulețe
- o legătură de pătrunjel verde tocată grosier
- o lingură cu ulei de măsline presat la rece
- sare și piper, după gust
- 50-75 g de telemea dată pe răzătoarea mare sau fărâmițată
- o ceapă mică tăiată solzișori
- suc de lămâie, după gust (opțional).
Amestecați toate ingredientele într-un bol și consumați salata proaspătă, ca atare.
Bine ar fi să nu adăugați sare în această salată, deoarece telemeaua este suficient de sărată.
Poftă bună!
Cum să ne hrănim sănătos și echilibrat în post? Sfaturi de la un specialist în nutriție
Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro