Salată cu năut și telemea
Năutul este o sursă importantă de proteine vegetale de bună calitate, însă trebuie consumat cu moderație, deoarece conține destul de multe calorii.
Pentru a prepara această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- jumătate de cană cu năut fiert
- o roșie de grădină tăiată cuburi
- un castravete cornishon tăiat cubulețe
- o legătură de pătrunjel verde tocată grosier
- o lingură cu ulei de măsline presat la rece
- sare și piper, după gust
- 50-75 g de telemea dată pe răzătoarea mare sau fărâmițată
- o ceapă mică tăiată solzișori
- suc de lămâie, după gust (opțional).
Amestecați toate ingredientele într-un bol și consumați salata proaspătă, ca atare.
Bine ar fi să nu adăugați sare în această salată, deoarece telemeaua este suficient de sărată.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro