Salată cu orez
Salatele sunt printre preferatele multora dintre noi, fiind ușor și rapid de preparat, ingredientele sunt proaspete, adesea nepreparate termic, rămânând asfel nutrienții neafectați, ușor asimilabili de către organism.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o ceașcă cu orez fiert, ideal orez intregral
- 2 roșii de grădină tăiate cuburi
- 2 castraveți cornishon tăiați cuburi
- o ceapă roșie mică tăiată solzișori
- o linguriță cu capere tocate mărunt, sau întregi
- o legătură cu pătrunjel verde tocat mărunt
- o lingură cu ulei de măsline presat la rece
- 1-2 linguri cu suc de lămâie proaspăt stors.
Toate ingredientele se amestecă într-un bol, iar salata se consumă proaspăt preparată.
Dacă nu vă plac caperele, le puteți înlocui cu măsline verzi feliate.
Dacă folosiți capere, nu adăugați sare în salată, deoarece caperele sunt foarte sărate.
Poftă bună!
Salată cu pește
De ce este bine să mâncăm nuci caju
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro