Salată de fasole cu rădăcinoase

Stil de viaţă

Salată de fasole cu rădăcinoase

Chiar și iarna ne putem bucura de o salată proaspăt preparată, nutritivă și gustoasă.

Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • o conservă de 400 g de fasole 
  • o ceapă roșie mică
  • un morcov mic
  • un sfert de ardei gras roșu
  • un sfert de ardei gras galben
  • un sfert de ardei gras verde
  • o legătură cu pătrunjel verde
  • o felie de țelină de un deget grosime
  • sare, piper, după gust
  • o lingură cu oțet sau suc de lămâie
  • 1-2 linguri cu ulei de măsline presat la rece
  • 1-2 linguri rase cu semințe, la alegere, de dovleac, susan, floarea-soarelui, in.

Conserva de fasole se desface, se transferă într-o sită și se spală sub jet de apă rece, după care se lasă la scurs.

Morcovul și țelina se dau prin răzătoarea mare și se pun într-un bol.

Ardeii grași se taie felii cât mai subțiri, iar ceapa solzișori. Pătrunjelul se toacă mărunt.

Se adaugă toate ingredientele peste fasole, se asezonează cu semințe, sare, piper, oțet și ulei.

Se amestecă bine și se consumă ca atare sau drept garnitură pentru omlete sau fripturi.

Poftă bună!

Citește despre: