Salată de rucola cu somon
Chiar dacă nu vă place foarte tare peștele gras, acesta este foarte sănătos, mai ales dacă este de captură. Conține acizi grași esențiali omega-3 și, pentru că acum vorbim de somon, și vitamina D.
Pentru a prepara această salată, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- o mână mare cu rucola
- o bucată de somon de mărimea unei palme
- o linguriță cu semințe de chia
- o linguriță cu ulei de măsline presat la rece
- 2 castraveți cornishon tăiați cuburi
- un ardei kapia copt și curățat, tăiat fâșii
- suc de lămâie proaspăt stors
- sare și piper, după gust.
Somonul, asezonat cu sare și piper, se pune într-o tigaie grill încinsă, cu pielea în jos și se prăjește pe fiecare parte pentru 3-4 minute, la foc mediu, după care stigeți focul.
Amestecați într-un bol rucola cu semințele, uleiul, castraveții și ardeiul copt. Asezonați cu sare, piper și suc de lămâie, apoi amestecați.
Împărțiți salata în două boluri mai mici.
Adăugați în fiecare bol jumătate din bucata de somon prăjit și consumați salata proaspătă.
Poftă bună!
- Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro