Salată de vinete cu roșii coapte
Salata de vinete este una dintre cele mai apreciate salate de sezon, iar combinațiile cu diverse alte legume nu fac decât să-i potențeze savoarea.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 vinete
- 2 roșii mari
- o ceapă de mărime medie
- 2-3 căței de usturoi
- sare, piper, după gust
- ulei.
Vinetele și roșiile se coc, se curăță de coajă și se lasă la scurs.
Când legumele s-au răcit, se toacă și se pun într-un bol, având grijă ca de la roșii să nu folosiți decât pulpa, nu și zeama.
Adăugați usturoiul dat prin presă, ceapa tocată mărunt, sare, piper și ulei.
Amestecați bine și turnați ulei în fir subțire, amestecând continuu, până când considerați că salata este suficient de cremoasă.
Serviți salata pe felii de pâine proaspătă sau prăjită.
Poftă bună!
Beneficiile consumului de ciuperci
Salată cu pește
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro