Salată de vinete
Vinetele sunt printre cele mai populare legume de la noi, iar rețetele nu sunt deloc puține la număr sau lipsite de gust și inspirație.
Pentru a prepara această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 vinete fără coajă, coapte, tocate mărunt
- 2 ardei grași galbeni copți, curățați, tocați cât mai mărunt
- un ardei kapia tocat cubulețe cât mai mici
- jumătate de legătură sau o legătură de mărar tocat mărunt
- jumătate de legătură sau o legătură de pătrunjel tocat mărunt
- 3-4 căței de usturoi pisați fin
- 2 linguri cu pastă de susan
- partea albă de la 2 cepe verzi (ceapa verde care începe să capete forma cepei normale, dar ale cărei frunze sunt încă verzi)
- sare și piper, după gust
- ulei de măsline presat la rece.
Amestecați toate ingredientele într-un bol, cu o lingură de lemn. Adăugați acum doar câte o jumătate de legătură de verdețuri tocate. Puteți adăuga mai târziu, dacă veți considera, mai mult.
Asezonați cu sare și piper și adăugați treptat ulei de măsline, amestecând continuu.
Salata se consumă cu lipie, crackers sau pâine.
Poftă bună!
Beneficiile consumului de ciuperci
Salată cu pește
Citește despre:Site dezvoltat de DOXOLOGIA MEDIA, Arhiepiscopia Iașilor | © doxologia.ro