15 leacuri din popor pentru mahmureală

Stil de viaţă

15 leacuri din popor pentru mahmureală

    • 15 leacuri din popor pentru mahmureală
      15 leacuri din popor pentru mahmureală

      15 leacuri din popor pentru mahmureală

Ficatul metabolizează diferit alcoolul, în funcție de organismul fiecărei persoane, de aceea mahmureala sau intoxicația cu alcool poate surveni chiar și după consumarea unei cantități relativ mici de alcool.

Contrar unor credințe, persoanele care suferă de mahmureală trebuie să evite ciorba de burtă, prăjelile și cafeaua în exces, deoarece acestea suprasolicită ficatul.

Pentru a vă reveni din mahmureală, puteți apela la următoarele soluții populare:

  1. se face un amestec din 3-4 cepe tocate mărunt, 3 căni de zeamă de varză murată, o lingură cu pastă de roșii, piper, zahăr și sare după gust
  2. se bea un itru de borș de putină umplut în casă
  3. se consumă limonadă făcută din apă plată, suc proapsăt stors de lămâie, miere de albine și frunze de mentă
  4. murăturile și zeama de murături consumate ajută în caz de intoxicație cu alcool
  5. se consumă multă apă, pentru a rehidrata organismul, deoarece alcoolul deshidratează
  6. se consumă suc proapsăt de portocale în care s-a adăugat un ou crud
  7. se face un smoothie din citrice și ardei iute
  8. se mănâncă o banană iar din coajă se face un ceai (o coajă la 500ml de apă, se fierbe pentru 10 minute)
  9. amestecul de anghinare, ceai verde, limba-mielului și coada-șoricelului curăță ficatul și fierea. Se folosesc 2 lingurițe de plantă la o cană cu apă fierbinte
  10. cu ajutorul unui blender se prepară un smoothie dintr-o banană, 6 căpșune mari, 2 linguri de miere de albine, o cană de suc de portocale proaspăt stors, 2 căni de lapte dulce, un sfert de linguriță de sare, o jumătate de linguriță de nucșoară, o cană de suc de legume proaspăt (roșii, morcovi, sfeclă, pătrunjel, țelină, lăptucă)
  11. ceaiul de ghimbir cu lămâie se prepară folosind 4 rondele de ghimbir la o cană de apă, se lasă 10 minute și se adaugă suc de lămâie și miere de albine
  12. se face un amestec din jumătate de banană și un gălbenuș crud și se consumă. Gălbenuşul conţine cisteină, o substanţă care ajută la metabolizarea alcoolului şi eliminarea acetaldehidei, cea care determină instalarea mahmurelii. Bananele sunt o sursă importantă de potasiu, unul dintre principalele minerale consumate de organism în timpul procesării alcoolului
  13. într-un litru de apă se pun la fiert un pumn de măsline verzi, fără sâmburi și o linguriță de zahăr. Se fierbe pentru 10  minute, iar lichidul obținut se consumă rece, pe parcursul unei zile, cu înghițituri mici
  14. se consumă câte 2-3 căni de ceai verde, alb sau roșu, îndulcite cu miere. Se poate adăuga suc de lămâie
  15. se poate face o infuzie din sunătoare, gălbenele, mentă, cimbru, busuioc, ghimbir, afin, coada-șoricelului. Se consumă 2-3 căni pe zi, îndulcite cu miere. Se poate adăuga și suc de lămâie.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: