Amestecul de miere şi suc de ceapă combate ateroscleroza

Ionel V., Bacău: „Ce plante sunt de folos în tratamentul aterosclerozei?“

Prof. Constantin Milică: Tratamentele fitoterapeutice se fac cu plante care prezintă acţiuni diuretice, depurative, laxative, colagog-coleretice, sedative, vasodilatatoare şi hipotensive. Aceste plante sunt recomandate mai mult în scop profilactic,  pentru evitarea cauzelor care duc la ateroscleroză. Ele vor contribui la dizolvarea colesterolului sanguin, la prevenirea oxidării colesterolului şi a formării de cheaguri circulante prin artere.

În acest scop se vor face tratamente de lungă durată (1-2 luni), cu ceaiuri din flori, frunze şi fructe de păducel, flori de soc şi arnică, frunze de anghinare, gingko biloba, mesteacăn, păpădie, pătlagină, saschiu, vâsc, herba de coada-calului, sulfină, traista-ciobanului, teci de fasole şi fructe de cătină albă, afine, fragi, ienupăr, măceşe, coacăze negre, coriandru, chimion.

Pentru îndepărtarea ateroamelor din circuitul sanguin se mai pot lua câte 3 linguri pe zi cu tinctură de salcâm japonez (Sophora japonica) sau 3 păhărele cu macerat în vin cu vâsc, fructe de păducel, coajă de salcie şi de cruşin, rădăcini de ghinţură.

Apiterapia recomandă bolnavilor de ateroscleroză mai multe preparate:

-  polen (câte 20 g pe zi, dimineaţa, pe stomacul gol, timp de 30 de zile în fiecare trimestru);

- polenovital (un amestec de polen cu lăptişor de matcă, din care se iau 3-4 comprimate pe zi, timp de 4 săptămâni);

- lăptişor de matcă (câte 3-6 drajeuri pe zi);

- miere de tei amestecată cu hrean ras (câte o ceaşcă pe zi, macerată 12 ore anterior);

- miere de albine în oţet de mere (câte 2 linguriţe la 100 ml apă de 3 ori pe zi, înainte de mese);

- amestec din 2-3 linguri de miere cu ½ pahar suc de ceapă, care se consumă zilnic, fracţionat în 3 reprize, pe durata unei cure de 3-4 luni.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: miere, ateroscleroză, suc de ceapă

Ultimele din categorie