Avocado, hrană esențială pentru bebeluși

Considerat a fi cel mai nutritiv fruct din lume, avocado are o textură cremoasă, delicată, cu aromă de nucă, care aduce numeroase beneficii pentru sănătate, fiind recomandat a se introduce în alimentația copiilor, începând chiar cu vârsta de 6 luni, odată cu începerea diversificării alimentației acestora.

Avocado este bogat în acid folic, fibre, vitaminele, A, complexul B, C, E și K, potasiu (previne bolile cardiace, hipertensiunea), fier, cupru, beta-caroten, fibre, luteină (menține sănătatea ochilor), antioxidanți, grăsimi mono-nesaturate, adică grăsimile "bune" pentru organism (esențiale pentru dezvoltarea sănătoasă a creierului și a sistemului nervos central).

Pe lângă acestea, avocado ajută organismul copilului să absoarbă eficient nutrienții din alte fructe și legume cu care îl combinați.

Pentru mai multe informații despre beneficiile consumului de avocado, aici.

Pe lângă numeroasele beneficii aduse sănătății, avocado este un fruct ușor digerabil, care nu provoacă constipație micuților, putând fi introdus în alimentația acestora începând cu vârsta de 6 luni.

Este foarte bogat în proteine, iar cazurile de reacții alergice sunt extrem de rare.

Deoarece fructul are un conținut caloric ridicat, este recomandat în special copiilor care au probleme de alimentație, precum reflux gastric, aceștia beneficiind de o cantitate mai mare de calorii, într-o cantitate mai mică de mâncare.

Avocado se asociază foarte bine cu alte fructe precum: bananele, mango, mărul, para, piersicile, caisele, prunele, dar se poate adăuga și în salate de legume.

Puteți încerca una dintre următoarele rețete:

  • jumătate de avocado + o piersică + 2 caise bine coapte;
  • jumătate de avocado + o banană coaptă + un măr roșu ras  (poate fi și copt la cuptor pentru 30 de minute);
  • jumătate de avocado + o pară coaptă + un măr roșu (ras) + 2 prune coapte;
  • jumătate de avocado + un mango copt + o banană coaptă.

Ingredientele se fac piure cu ajutorul unui blender până ajung la o consistență cremoasă și se servesc imediat, deoarece avocado oxidează foarte repede.

Deoarece fructele se digeră ușor, în special dacă nu sunt asociate cu alte grupe alimentare, următoarea masă a micuțului poate fi la un interval de 2-3 ore.

Deși recomandările sunt făcute în special pentru cei mici, și mama este încurajată să împrumute din această dietă a micuțului, pentru a-și spori nivelul de energie și sănătate.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește alte articole despre: copii, avocado, hrană bebeluși, alimentație copii mici

De la același autor

Ultimele din categorie