Beneficiile consumului de anghinare

Stil de viaţă

Beneficiile consumului de anghinare

    • Beneficiile consumului de anghinare
      Beneficiile consumului de anghinare

      Beneficiile consumului de anghinare

Anghinarea, care se mai numește darul Sfintei Marii, este o legumă cu un efect benefic general asupra organismului, acțiunea sa concentrându-se asupra sistemului digestiv și cardiovascular.

Anghinarea conține vitamine (A, B1, B3, B5, B6, B9, C, E, K), minerale (calciu, fier, potasiu, fosfor, iod, mangan, cupru), fibre, antioxidanți și acizi.

Astfel, între beneficiile anghinarei asupra organismului amintim:

  • sarcina și preconcepția, previne defectele de naștere și avortul spontan;
  • combate acțiunea radicalilor liberi;
  • ajută la formarea și întărirea sistemului osos, previne osteoporoza, benefic în perioada de creștere a copiilor;
  • optimizează funcțiile metabolismului celular;
  • contribuie la producerea celulelor roșii;
  • reglează tensiunea arterială, recomandat hipertensivilor;
  • scade riscul apariției cancerului, adjuvant în tratamentul acestuia;
  • ajută în curele de slăbire, combate obezitatea (în special dacă este consumat sub formă de ceai sau suc concentrat);
  • curăță colonul, reglează tranzitul intestinal, combate balonarea, indigestia, constipația, fermentațiile intestinale, colitele, hemoroizii, diareea, greața, voma, arsurile stomacale, durerile stomacale și flatulența, stimulează acțiunea bacteriilor "bune" din intestin, recomandat în cazul sindromului de colon iritabil, stimuleză digestia;
  • combate acțiunea alimentelor acide (ex. carnea), fiind un aliment alcalinizant;
  • previne și încetinește deteriorarea cerebrală (ex. boala Alzheimer);
  • stimulează secreția biliară și funcțiile ficatului (infuzia din frunze de anghinare);
  • are efect detoxifiant, recomandat în caz de urticarii, prurit;
  • scade nivelul de colesterol;
  • facilitează eliminarea urinei, are efect diuretic, recomandat în caz de nefrită;
  • menține sănătatea pielii;
  • întărește sistemul imunitar, previne infecțiile, are efect antimicrobian;
  • normalizează glicemia, recomandat diabeticilor;
  • atenuează simptomele reumatismului, are efect antiinflamator;
  • menține sănătatea sistemului cardiovascular, previne și atenuează simptomele aterosclerozei, anginei pectorale;
  • recomandat copiilor începând cu vârsta de 8-10 luni;
  • combate mahmureala;
  • previne și combate anemia;
  • combate halena;
  • previne retenția de apă în organism.

Persoanele care suferă de afecțiuni acute renale și hepato-biliare nu vor consuma anghinare sau produse derivate. Anghinarea se va consuma imediat după preparare (gătire), deoarece în timp aceasta devine toxică.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

Citește despre: