Beneficiile consumului de pepene galben

Răcoritori și extrem de parfumați, pepenii galbeni sunt, de asemenea, apreciați și pentru proprietățile lor laxative, diuretice, antihemoroidale, depurative, aperitive, revigorante, expectorante, antiinflamatoare sau cicatrizante.

Compoziția chimică a pepenelui galben relevă un conținut de apă, în proporție de 86-90%, albumine, fibre, antioxidanți, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K), minerale (calciu, potasiu, magneziu, fosfor, fier, sodiu, cupru, mangan, zinc), carbohidrați, proteine, grăsimi și carotenoizi, 100 grame de fruct având doar 34 de calorii.

Datorită substanțelor nutritive diverse care intră în compoziția sa, pepenele galben:

  • previne afecțiunile oculare;
  • întărește sistemul imunitar;
  • stabilizează indicele glicemic;
  • combate constipația;
  • scade nivelul de colesterol;
  • scade riscul de atac cardiac;
  • revitaminizează organismul;
  • scade tensiunea arterială;
  • purifică sângele;
  • îmbunătățește fluxul sangvin dinspre inimă;
  • combate stresul;
  • menține echilibrul metabolic al persoanelor care suferă de diabet;
  • reglează apetitul;
  • combate obezitatea, recomandat în curele de slăbire;
  • reglează activitatea glandei tiroide;
  • hidratează și calmează pielea, în special în cazul arsurilor solare;
  • combate depresia;
  • adjuvant în combaterea calculilor biliari;
  • scade nivelul trigliceridelor;
  • ameliorează afecțiunile dermatologice (alergii, dermatoze infecțioase, mâncărime, usturimi);
  • ajută la combaterea anorexiei;
  • menține sănătatea ficatului;
  • previne îmbătrânirea prematură.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie