Beneficiile sucului de ridiche albă

Ridichea albă japoneză (Daikon) este o legumă bogată în vitaminele B și C, potasiu, calciu, cupru, fosfor și antioxidanți.

Aceasta are proprietăți sedative, diuretice, depurative, detoxifiante, laxative, antibacteriene, antivirale, antiinflamatorii și purificatoare sangvine.

La prepararea sucului se folosește atât rădăcina, cât și frunzele, acestea având de 6 ori mai multă vitamina C în compoziția lor decât rădăcina. Frunzele trebuie să fie ferme, verzi, nealterate.

Dintre beneficiile consumului acestui suc amintim:

  • detoxifică ficatul, reglează funcțiile digestive, menține concentrația normală a secreției biliare, previne litiaza biliară (se consumă un pahar cu 30 de minute înainte de masă);
  • facilitează eliminarea toxinelor prin colon și rinichi, datorită efectelor laxativ și diuretic;
  • stimulează pofta de mâncare, reglează tulburările de apetit;
  • combate și previne acneea, consumat intern, extern se pot aplica comprese cu suc;
  • adjuvant în tratarea virozelor respiratorii, răcelii, gripei, tusei, asmului, bronșitelor, datorită acțiunii antivirale, antiinflamatorii și antibacteriene;
  • combate insomniile, datorită efectelor sedative (se consumă un pahar înainte de culcare).

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie