Ce puteți trata cu nectar de pere

Perele sunt fructe hipoalergenice, bogate în vitamine și săruri minerale, care contribuie la buna funcționare a întregului organism.

În compoziția chimică a perelor s-au identificat fibre, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E,  minerale (calciu, fier, magneziu, mangan, sodiu, sulf, bor, cupru, fosfor, potasiu), pectină, acid hidroxicinamic (previne cancerul de stomac și cel pulmonar) și quercitină.

Pentru a obține nectarul de pere aveți nevoie de fructe proaspete, bine coapte, dar fără defecte, miere de albine și apă. Fructele (cu tot cu coajă) se pasează până se obține un piure, după care se adaugă mierea și apa, apoi se omogenizează.

Acest amestec este benefic în cazul persoanelor care:

  • sunt fumătoare - contribuie la inactivarea unor substanțe cancerigene datorită quercitinei. Se consumă 1 litru de nectar zilnic pentru cel puțin 10-14 zile. Ideal, se repetă în fiecare lună;
  • suferă de gută - se consumă 75 ml de nectar zilnic, timp de 21 de zile. Cura se poate relua la nevoie;
  • au nivelul de colesterol și trigliceridele peste limitele normale - se consumă 1-1.5 litri de nectar zinic, timp de 60 de zile;
  • suferă de constipație - se consumă 200 ml înaintea fiecărei mese cu 30 de minute, timp de 10 zile. La nevoie, cura se poate relua după o pauză de 4 zile. Pentru această afecțiune se recomandă utilizarea mierii de mană.

Deoarece nectarul de pere este un produs acid, pe întreaga perioadă a curei se balansează regimul alimentar cu legume și zarzavaturi care au un ph alcalin, pentru a nu dezechilibra flora intestinală.

Pentru mai multe informații despre cum vă puteți energiza organismul utilizând perele, aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie