Cinci remedii naturale pentru eliminarea verucilor

Verucile sau negii reprezintă excrescențe în general noncanceroase ale pielii, cauzate de papiloma virusul uman și sunt contagioase, putând apărea pe oricare parte a corpului.

Pentru a stopa creșterea și răspândirea acestora, dar și pentru a le elimina, natura pune la dispoziție câteva remedii, precum:

  1. aloe vera - se aplică pe zona afectată suc de aloe de mai multe ori pe zi, până la vindecarea completă;
  2. mușețel - se face o infuzie din 2 lingurițe de plantă la o cană cu apă fierbinte. După ce s-a infuzat timp de 20 de minute, se aplică cataplasme pe zonele afectate care se lasă să acționeze timp de 30 de minute de 4-5 ori pe zi. Concomitent, se poate bea și o cană cu infuzie de mușețel;
  3. usturoi - se pisează usturoi și se aplică pe zona afectată, după care se acoperă cu o fașă sterilă și se fixează cu un bandaj elastic. Se lasă să acționeze timp de 12 ore, după care se îndepărtează, se spală cu apă rece și se masează zona cu vitamina E gelatinoasă sau ulei de cocos;
  4. oțet - înmuiați o compresă în oțet și fixați pe zona afectată, lăsând să acționeze 2 ore zilnic, până la vindecare;
  5. păpădia - rupeți tulpina unei păpădii și aplicați seva pe neg, de 3-4 ori pe zi.

Pentru negii genitali nu se vor aplica remediile care pot irita mucoasa, precum usturoiul, păpădia sau oțetul. Este recomandat ca în acest caz să se consulte medicul specialist cât mai repede posibil.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie