Cinci remedii pentru urticarie

Urticaria reprezintă o reacție alergică care se caracterizează prin umflături, mâncărimi sau înroșirea tegumentului și poate afecta orice zonă a corpului, cu precădere buzele, palmele, tălpile și scalpul.

Pe lângă identificarea factorului alergen răspunzător pentru declanșarea acestor simptome și eliminarea lui din viața de zi cu zi, pentru a calma și grăbi vindecarea, puteți recurge la următoarele remedii naturale:

  1. decoctul de urzici - se consumă 3 căni pe zi și se prepară adăugând 50 g de plantă la un litru de apă;
  2. infuzia de trei-frați-pătați - se consumă 1-2 căni pe zi, iar pentru preparare adăugați o linguriță de plantă la o cană cu apă;
  3. aloe vera - aplicați gel de aloe vera pe zona afectată și masați ușor;
  4. decoctul de ghimbir - 60 g zahăr brun, 30 g ghimbir proaspăt ras se adaugă în 20 ml oțet și se fierbe la foc mic pentru 2-4 minute, după care se diluează cu apă caldă și se aplică pe zonele cu probleme de 3-5 ori pe zi;
  5. bicarbonatul de sodiu - faceți o pastă din bicarbonat de sodiu și apă și aplicați pe zonele afectate. Puteți adăuga în apa de baie o cană cu bicarbonat, după care stați în apă 20-30 de minute.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie