Cinci sucuri de legume și efectele acestora

Consumul de legume sub formă de sucuri asigură o absorbție eficientă și rapidă a nutrienților, fără a determina o suprasolicitare asupra sistemelor digestiv, hepatic, renal sau intestinal.

În cele ce urmează vă prezentăm câteva dintre beneficiile consumului sucurilor de legume:

  1. sucul de ceapă - combate ateroscleroza, anemiile previne bolile de inimă, cancerul, întărește oasele, protejează creierul, ajută digestia, purifică sângele, are efect antibiotic, antiseptic, antispasmodic. Sucul se prepară dintr-un kilogram de ceapă roșie, în care se dizolvă 300 g de miere de albine. Se administrează câte 50ml zilnic, timp de 3-4 luni.
  2. sucul de ardei gras - întărește unghiile și părul, combate crampele abdominale și balonarea, previne cancerul, ajută la scăderea în greutate, îmbunătățește vederea, combate anemia, scade nivelul de colesterol, previne hipertensiunea, scade tensiunea arterială, are efect antiinflamator. Se prepară dintr-o parte ardei gras, câte 2 părți suc de spanac și morcov. Se consumă cu 30 de minute înainte de masă, cu înghițituri mici.
  3. sucul de sparanghel - ajută la tratarea tumorilor renale, are efect diuretic, scade tensiunea arterială, stimulează creșterea părului, detoxifică organismul, previne cancerul și calculii renali, reduce riscul apariției bolilor de inimă. Se consumă un pahar pe zi, combinat cu 50 ml suc de morcov.
  4. sucul de țelină - elimină toxinele din organism, are efect depurativ, stimulează transpirația, activitatea bilei, combate flatulența, stimulează imunitatea, scade tensiunea arterială, previne cancerul, are efect antiinflamator, combate celulita, ajută la scăderea în greutate. Timp de 15-20 de zile se consumă câte 3 pahare de suc de țelină pe zi.
  5. sucul de castraveți - elimină calculii renali, are efect diuretic, antiinflamator, reduce nivelul de colesterol, greutatea corporală, elimină apa în exces din organism, ajută digestia, combate durerile de cap, adjuvant în tratarea cancerului și diabetului, remineralizează și vitaminizează organismul, reglează tensiunea arterială. Sucul se prepară amestecând 200ml suc de castravete cu 200 ml suc de morcov și ridiche neagră. Se adaugă o lingură de miere de albine, se omogenizează și se consumă imediat, pentru a preveni oxidarea.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie