Cinci tratamente naturiste pentru nefrită

Nefrita reprezintă inflamarea rinichilor ca urmare a microbilor ajunși în țesutul renal și poate afecta persoane de orice vârstă.

Cele mai frecvente simptome ale bolii sunt oboseala, starea generală alterată, somnolența, gustul neplăcut în gură, diareea, febra, durerile lombare, scăderea poftei de mâncare, edemul, uscăciunea pielii și a mucoaselor, dereglările de micțiune.

Cel mai adesea, nefrita apare ca urmare a unor modificări hormonale, diabetului zaharat, adenomului de prostată, imunodeficienței secundare, afecțiuni urologice, infecții ale căilor urinare sau anomalii ale acestora din urmă.

Pe lângă consumul ridicat de legume și fructe crude, care ajută în ameliorarea simptomelor nefritei datorită sărurilor de potasiu, întărirea sistemului imunitar, puteți recurge și la următoarele tratamente naturiste, pentru a grăbi vindecarea:

  1. infuzia de mesteacăn. Se prepară adăugând 2 linguri de frunze uscate și mărunțite la o cană cu apă fierbinte, după care se adaugă un sfert de linguriță de bicarbonat de sodiu și se lasă la infuzat 6 ore. Se consumă 2 căni pe zi, una dimineața și una seara;
  2. maceratul de coada-calului. Se prepară adăugând o linguriță de plantă uscată și mărunțită într-o cană cu apă rece, după care lăsați la macerat timp de 8 ore. Se consumă 3 căni pe zi, timp de 14-21 de zile;
  3. infuzia de drăgaică. Se prepară adăugând o linguriță de plantă la o cană cu apă fierbinte. Se consumă 1-2 căni pe zi, timp de 14 zile;
  4. decoctul de praz. Se prepară astfel: un praz tocat mărunt se pune la fiert într-un litru de apă și se fierbe pentru 30 de minute, după care se lasă la răcit, se strecoară și se consumă 3 căni pe zi;
  5. extractul din muguri de fag. Se administrează câte 50 de picături, de 2 ori pe zi, diluat în 50 ml de apă, timp de 30 de zile, după care se face pauză alte 30 de zile și se poate relua la nevoie.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie