Cinci tratamente preventive cu morcov

Morcovul, una dintre cele mai populare legume, indiferent de soiurile sale, are și numeroase recomandări terapeutice, precum bolile de piele, digestive, respiratorii, oculare, urinare etc.

În compoziția chimică a morcovului regăsim apă, în proporție de aproximativ 80%, hidrați de carbon, protide, sodiu, potasiu, calciu, fosfor, vitaminele A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K, magneziu, zinc, cupru, mangan, brom, ulei volatil, asparagină, daucină, antioxidanți, zaharuri.

Consumul de morcov are proprietăți tonice, remineralizante, cicatrizante, antianemice, antidiareice, laxative, aperitive, vermifuge, anticancerigene, menține sănătatea pielii, curăță colonul, ajută digestia, fiind recomandat în cazuri de anemie, astenie, afecțiuni ale aparatului digestiv, gastrite, diaree, bronșite, tuberculoză, astm  bronșic, diabet, constipație, boli reumatice, de inimă, gută, acnee, riduri, îmbătrânire prematură, tulburări de vedere.

Deoarece prevenția este mai bună decât orice remediu, vă propunem astăzi cinci astfel de tratamente pentru următoarele afecțiuni:

  1. degenerescența maculară - se consumă jumătate de pahar-un pahar cu suc de morcov zilnic;
  2. cancerul mamar - consumul unei jumătăți de pahar de suc în fiecare zi scade cu până la 3 ori riscul de a face cancer la sân;
  3. ateroscleroza, colesterolul, digestia lentă, viroze respiratorii, infecții virale - consumul regulat de morcovi (1-3 morcovi pe zi) cruzi scade depunerea plăcilor de aterom pe artere și scade nivelul de colesterol din sânge, ajutând, totodată, și digestia;
  4. hipertensiunea - se consumă zilnic jumătate de pahar-un pahar zilnic, pe parcursul unei zile;
  5. infarct miocardic - studiile arată că un consum regulat de morcov (crud sau sub formă de suc) scade riscul de a face infarct cu 60%.

Morcovul furajer nu se va folosi în scopuri terapeutice.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie