Cum să vă întăriți unghiile friabile

Unghiile friabile sunt cele care se exfoliază, se sfărâmă sau se rup ușor din cauza modificării compoziției unghiei, fapt apărut în urma deshidratării, alimentației incorecte, produselor chimice utilizate fără mănușă de protecție etc.

Pe lângă hidratarea optimă necesară ca prim remediu și adoptarea unei alimentații bogate în vitaminele A, B, C, E și minerale (calciu, fier, zinc, siliciu) și acizii grași esențiali omega-3, mai puteți recurge și la câteva remedii locale, ușor de preparat și administrat acasă, precum:

  • uleiul de măsline și sucul de lămâie - este unul dintre cele mai populare remedii pentru a restabili echilibrul natural al unghiilor. Încălziți o ceșcuță de ulei de măsline până când devine călduț și adăugați sucul de la jumătate de lămâie sau o lămâie. Omogenizați și țineți unghiile în acest amestec până când uleiul se răcește. Repetați zilnic, seara, înainte de culcare până la vindecare;
  • mierea de albine și sucul de lămâie - o lingură de miere și sucul unei jumătăți de lămâi se omogenizează, după care se aplică pe unghii masând ușor. Amestecul se lasă să acționeze pentru o oră, după care se clătește cu apă caldă;
  • ceai de coada-calului - remineralizează organismul. Se consumă 2-3 căni zilnic;
  • uleiul de migdale - masați timp de 5-10 minute zilnic unghiile cu ulei de migdale călduț, insistând asupra zonei cuticulelor, după care țineți-vă unghiile în suc de lămâie pentru alte 10 minute.

Primele rezultate ar trebui să se observe după o săptămână de tratament. Dacă după 30 de zile de aplicații locale nu se observă nici o schimbare, consultați medicul specialist.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie