Cură cu lapte pentru combaterea anemiei

Aportul redus de fier, deficitul de vitamine B9 și B12, pierderea de sânge sau incapacitatea organismului de a produce suficiente celule sangvine cauzează anemie.

Spre deosebire de anemia aplastică (afecțiune în care măduva osoasă nu produce suficiente celule sangvine necesare organismului), care poate necesita transfuzii de sânge sau transplant de măduvă osoasă, restul anemiilor se pot trata și preveni cu remedii naturiste.

Una dintre cele mai rapide metode de combatere a anemiei este laptele tonic, pentru prepararea căruia aveți nevoie de:

  • o linguriță de miere de albine;
  • o ceașcă de lapte praf degresat;
  • 4 linguri de drojdie de bere proaspătă;
  • un litru de lapte proaspăt dulce.

Ingredientele se omogenizează până drojdia și laptele praf se dizolvă complet.

Se consumă 2 căni pe zi, dimineața și seara, între mese, timp de 10 zile, după care se face o pauză de 10 zile și se poate relua la nevoie.

Pentru mai multe informații despre anemie, dar și alte remedii, aici.

*****

Cele mai frecvente simptome ale anemiei sunt oboseala, lipsa de energie, tulburările de memorie, concentrare, schimbări ale stării de spirit, slăbiciunea, amețeala, tenul palid, durerile de cap, amorțelile, mâini și picioare reci, senzație de frig, temperatura scăzută a corpului. Femeile aflate în perioada menstruației sunt mai predispuse la anemie din cauza pierderilor de sânge.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie