Cura cu semințe de in pentru colesterol mărit

Semințele de in sunt bogate în acizi grași omega-3, fitonutrienți și fibre, fiind recomandate persoanelor care suferă de boli de inimă, acnee, artrită, astm, tulburări digestive, menopauză și infertilitate feminină.

Deoarece semințele de in sunt greu digerabile, dacă se consumă întregi, și se elimină întregi, fără ca organismul să poată absorbi nutrienții pe care acestea le conțin, semințele trebuie măcinate înainte de a fi consumate, cu ajutorul unui mojar sau a unei râșnițe de cafea.

Cura constă în administrarea a 2-4 linguri de semințe de in măcinate, neprelucrate termic, fracționate în 2 reprize, dimineața și seara. Le puteți integra în salate sau consuma cu un pahar de apă, de 4 ori pe săptămână, pe o perioadă nedeterminată.

Pentru a trata constipația copiilor cu vârste între 2 și 12 ani, doza este de o linguriță de semințe, cu puțin iaurt.

Consumul de semințe de in este contraindicat persoanelor care se află sub tratament cu medicamente aticoagulante, anticoncepționale, sau antidiabetice. Totodată, este indicat a nu se depăși doza recomandată, deoarece un consum ridicat poate deveni toxic.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

 

De la același autor

Ultimele din categorie