Cura cu struguri

Binecunoscuți de grecii antici și romani, strugurii sunt folosiți de secole pentru menținerea sănătății organismului.

Cura cu struguri presupune consumul zilnic a unui kilogram și jumătate, două kilograme de struguri negri sau albi (cu tot cu coajă), cel puțin 3 zile pe săptămână, pentru cât de mult timp posibil. În zilele în care se ține această cură, nu se mai mănâncă nimic altceva și se consumă cel puțin 2 litri de apă, pentru a facilita eliminarea toxinelor din organism.

Strugurii negri, care sunt mai bogați în antioxidanți decât strugurii albi, sunt recomandați în special persoanelor care au probleme digestive, cardiovasculare, celor anemice, fumătorilor, cu astm, afecțiuni pulmonare, cancer.

Cura cu struguri albi este în special recomandată femeilor sau persoanelor supraponderale deoarece aceștia au proprietăți diuretice și depurative mai puternice, ajutând totodată și la eliminarea apei în exces din organism.

Dacă vă este greu să consumați această cantitate de struguri proaspeți zilnic, îi puteți înlocui cu must.

De asemenea, cura se poate ține și de către persoanele care vor doar să-și mențină sănătatea organismului, să prevină aceste afecțiuni sau doar să-și pregătească organismul pentru sezonul rece.

Pentru mai multe informații despre ce puteți trata cu struguri, aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte a de începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

De la același autor

Ultimele din categorie